Directeur datingsite opgepakt

E.S. (rechts) in beter tijden

E.S. (rechts) in beter tijden

(DSB) In Emmen heeft de politie vannacht de 53-jarige E.S. van zijn bed gelicht. De man was actief in de relatiebemiddelingsbranche. Na klachten van singles die vaak veel geld hadden betaald en vervolgens maar alleen bléven, stelde justitie een onderzoek in.
Hierbij kwam aan het licht dat de 53-jarige ex-bollenkweker en oud-spoorwegwachter, alle hem in goed vertrouwen ter beschikking gestelde gegevens, slechts voor eigen gewin gebruikte.
“Op gegeven moment viel het op dat ook na tientallen mailcontacten het nooit tot een fysieke ontmoeting kwam”, zegt Els van Deventer (‘Lotusbloem’) van de Vereniging Teleurgestelde Singles.

'Lotusbloem'

'Lotusbloem'


“Meneer deed voorkomen of er keus was uit duizenden kandidaten; maar in feite was hij dat allemaal zelf!”
Een politiewoordvoerder bevestigt dit vermoeden. “Wij betrapten verdachte terwijl hij onder de naam ‘Guppie’ een niet van romantisch eh… gezever, gespeend epistel aan het opstellen was”.
Verder onderzoek wees uit dat E.S. niet alleen opereerde onder de namen ‘Cupido Relatiebemiddelingsbureau’, ‘Inhetfietsenhok.nl’, ‘Achterdekerk.nl’, ‘Ophetbinnenhof.nl’ en ‘Penetratieplanet.nl’ – maar ook initiatiefnemer was van ‘Hatedate.nl’.
Bij de lancering van laatste site verklaarde S.: “Omdat ik mijn buik vol heb van zinloos geweld. Hatedate.nl wil een platform bieden aan hen die op zoek zijn naar een eerlijk gevecht, zodat er geen onschuldige slachtoffers vallen. (…) De eerste reacties zijn veelbelovend: de server lag al een paar uur plat!”.
Ineke van Velzen (‘Fleur’) van Teleurgestelde Singles: “Dat is ook zo kwalijk: hij rommelde maar wat aan – alle inschrijvingen verdwenen in een grote hoop. Zo heb ik van diverse leden gehoord dat, wanneer zij dan eindelijk een contact hadden, deze van een totaal andere doelgroep was!”.

'Zorrow' (links)

'Zorrow' (links)


Frits Cramer (‘Zorrow’), oud-lid van Hatedate.nl: “Inderdaad, zat ik heerlijk opgefokt op mijn barkruk, helemaal klaar voor een goed gevecht – kwam er zo’n zielig vrouwtje binnen… Met een bos bloemen… Nou, dan sloegen bij mij de stoppen door en ja, sorry dat ik het zeg, werd toch weer de verkeerde het onschuldig slachtoffer…”.
Niet alleen particulieren werden het slachtoffer van deze Drentse zwendelaar. Ook communicatiebureau De Scherpe Blik behoort tot de gedupeerden. Een woordvoerder: “We hadden juist de laatste hand gelegd aan een commercial die op alle landelijke zenders zou worden uitgezonden. Die zal niemand ooit horen… Maar erger vinden wij het voor al die teleurgestelde singles – misschien kunnen wij die met elkaar in contact brengen. Communicatie is tenslotte ons vak!”.
Een aardig initiatief van De Scherpe Blik, maar zoals Dirk Duiker (‘Dirk Duiker’) van Vereniging Teleurgestelde Singles het samenvat: “Het is jammer en buitengewoon zuur, maar er is niets meer aan te doen – ik schrijf mij gewoon in op een andere datingsite”.

Misschien ontmoet je daar Josée, Dirk. De ex van S. Hun huwelijk liep vorig jaar op de klippen…

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>